Alles over het Valentijnscadeau

Als er een dag in het jaar bestaat die je de kans geeft om iets bijzonders tegen een geliefde te zeggen, dan is het Valentijnsdag. Deze kans mag je niet voorbij laten gaan.

Op Woensdag 14 Februari is het dan ook weer zover, op deze dag staan we even stil bij de liefde en vieren we dit met lekker eten en (kleine) cadeaus. Soms gebeuren er nog specialere dingen op deze dag. Er zijn namelijk genoeg romantische verhalen van huwelijksaanzoeken tijdens Valentijn. Deze pagina waar je alles kunt vinden over een Valentijnsdag cadeau is als het volgende opgebouwd:

“Klik hier voor de Valentijnscadeau voor haar pagina”
“Wil je gelijk naar de Valentijnscadeau pagina voor hem gaan? Klik dan hier”

Nog niet iedereen viert vandaag de dag Valentijn, maar dit zien wij niet als iets negatiefs! Wanneer jíj namelijk wel kiest om de liefde te vieren door middel van een geschenk, geef jij meer betekenis aan jullie relatie. Een verjaardag kan als een verplicht nummer voelen, terwijl Valentijnsdag vieren een keuze is. Kies er dan ook nu zelf voor om iets speciaals met je geliefde te doen en juist iets over diegene of jullie relatie te zeggen door middel van een betekenisvol cadeau.

Het ontstaan

De oorsprong van de feestdag Valentijn is voor discussie vatbaar, maar wat vast staat is dat de dag in de loop der eeuwen een aardige metamorfose heeft ondergaan. Er bestaan twee versies. Volgens de oudste bronnen is het feest een eerbetoon aan de standvastigheid van heilige Sint-Valentijn tijdens de Christenvervolgingen. Tot zover Sint-Valentijn, want er bestaat ook een andere versie. Een aantal geleerden in de 18e eeuw stelden namelijk dat de feestdag een vervanging is van het feest Lupercalia. Dit feest, ter ere van de Romeinse god Lupurcus, wordt altijd gehouden op 15 februari. Lupercalia heeft – veel meer dan het historische verhaal omtrent Sint-Valentijn – de connectie met de liefde. Jonge koppels werden op deze feestdag door middel van loting aan elkaar verbonden. Later heeft de kerk mythen rondom Valentijn de wereld in geholpen waar ook een liefdestint aan vast zit. Volgens de kerk koppelde Sint-Valentijn jonge mensen aan elkaar, alleen deed hij dat door middel van bloemen. Welke versie ook juist is, nog steeds worden mensen gekoppeld tijdens Valentijn door middel van Rozen. En inmiddels is Valentijn veel meer. Op deze dag geven we blijk van liefde aan onze partner door middel van leuke activiteiten, etentjes en natuurlijk een Valentijnscadeau.

Lees hier het uitgebreide verhaal over het ontstaan van Valentijn.

Weetjes

Valentijnsdag weetjes zijn niet alleen bruikbaar voor het maken van een PubQuiz of voor het meedoen aan TV spelletjes, je kunt ze ook inzetten op de dag zelf. In een aparte blog schrijven we over 10 Valentijn weetjes en hoe je ze op een leuke manier kunt gebruiken! Ooit gedacht dat je geoorloofd bent om de ‘assepoester’ trick uit te voeren tijdens Valentijn? Of dat de traditie van het geven van Chocola ingegeven is door het advies van artsen, omdat Chocola kalmeert en goed is tegen liefdesverdriet. Kom aan de ene kant meer te weten over Valentijnsdag, maar nog belangrijker; maak hier gebruik van bij het samenstellen van jouw Valentijnscadeau.

Klik hier om een kijkje te nemen op de pagina over de Valentijnsdag weetjes.

Valentijnsdag Uitjes

Een cadeau, kaart of brief tijdens Valentijn is een prachtig gebaar, maar het leukste is om daadwerkelijk samen wat te gaan doen. Neem de hele dag samen vrij en ga voor een ‘Netflix & Chill dagje’. Of als je een wat avontuurlijker of actief koppel bent, is het juist leuk om samen lekker op pad te gaan. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling of ga lekker uit eten. Meer weten? Lees ons uitgebreide bericht over Valentijnsdag Uitjes. meer lezen over activiteiten op valentijnsdag?

Waarom

Wellicht wordt de reden om wél een Valentijnscadeau te geven naarmate je verder leest steeds duidelijker. Zo niet, dan is het een idee om dit bericht te lezen.  Natuurlijk is er daar de dooddoener dat we verplicht zijn om elke dag te laten merken dat we dol op elkaar zijn. Maar waarom zou je hier niet een dag per jaar aan toevoegen met bloemen, lekker eten en cadeaus?! Het is gebleken dat we vaak net even een extra zetje nodig hebben om iets bijzonders te doen, want een cadeau of verassing schiet er vaak toch bij in. We hebben het druk met werk, (social) media en vrienden.

Tips

Alle tips in de zoektocht naar een cadeau zijn voor sommigen welkom, dus probeert de Cadeau Consultant meer te bieden dan alleen losse cadeau suggesties. De betekenis van een cadeau vindt zijn oorsprong mede in wat je erbij vertelt en hoe je het presenteert. Maar het belangrijkste is toch om het cadeau te bedenken. Aangezien jij de persoon beter kent dan onze generator, kan jij de leukste Valentijnsdag cadeau ideeën bedenken. Je moet alleen weten hoe je de juiste vragen stelt. Lees hierover meer in onze Valentijnsdag Tips.

Soorten Valentijnscadeaus

Zoals bij alle feesten, heb je heel veel verschillende soorten valentijnsdag cadeaus. We kennen allemaal het ideaalbeeld van hele luxe en dure spullen, maar een Valentijnsdag cadeau voor een klein prijsje kan ook mooi zijn. Bovendien gaat de romanticus liever voor een klef Valentijnscadeau. Verder bestaan er natuurlijk hele actieve cadeaus,  maar ook cadeaus die je samen in de woonkamer kan doen. Lees hier alles over de verschillende soorten Valentijnscadeaus waar je voor kunt gaan!

Top 10 lijstjes

Ook dit jaar hebben wij vanuit onze cadeau ideeën database een Cadeau Consultant top 10 Valentijnscadeau lijst gemaakt. Verder is de Valentijnsdag cadeau ideeën lijst aangevuld met absolute Valentijn klassiekers! De Valentijnscadeau suggesties zijn opgedeeld in mannen en vrouwen cadeaus.

Zie hier de pagina voor Valentijnscadeaus voor vrouwen

Zie hier de pagina omtrent Valentijnscadeaus voor hem

Valentijnscadeaus die vrouwen niet willen

Tot slot sluiten we af met Valentijnscadeaus die vrouwen níet willen. Wellicht is dit ook handig in de zoektocht naar een Valentijnscadeau voor haar.

alles over valentijnscadeau

Ben je benieuwd naar cadeau suggesties voor andere momenten? Kijk dan eens op ons naar onze Moederdag cadeau tips!

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Cart