10x een cadeau inpakken in stijl van de jarige

Na het vinden van het perfecte cadeautje met de cadeau generator is de volgende stap om het cadeau op een originele manier te presenteren. Bij het invullen van de stappen heb je een karaktertype gekozen en daar moet de cadeauverpakking wel bij aansluiten. Vandaar dat er voor elk karaktertype een aantal ideeën worden gegeven hoe je het geschenk het beste inpakt!

1. Een sportieve verpakking

Cadeau type: Actieveling / sportief

Is de jarige iemand die altijd over sport praat? Of hoor je hem of haar vaak praten over actieve vakanties en bezigheden? Dan zal deze actieveling verrast zijn bij het zien van een verpakking met het logo of de clubkleuren van de favoriete sportclub. Je kunt ook gaan voor een algemene sportlook door strak wit met sportkleuren te combineren. Denk bijvoorbeeld aan wit met felle kleuren, rood of groen.

2 & 3. Een bourgondisch & natuurlijk geschenk

Type: Bourgondiër & Buiten- en Tuintype

 

De Bourgondiër houdt van lekker eten en dan is zowel een chique als een natuurlijke uitstraling heel passend. Maak mooie kleurcombinaties van typische restaurantkleuren zoals wit of zwart met, donkerrood of donkergroen, bij voorkeur mat cadeaupapier. Gebruik gouden lintjes voor een elegant effect. Wat ook erg leuk is om voor een natuurlijke uitstraling te gaan. Deze look past ook perfect bij de buiten- en tuintype. Bruin pakpapier in combinatie met een touwtje, lintjes, bloemetjes of veertjes geeft het organische gevoel waar je hierbij naar opzoek bent. Tegenwoordig zijn er leuke varianten op bruin pakpapier omdat het helemaal in is.

Bonustip: Doe een kaartje vast aan het lint met touw, waarop je een persoonlijke boodschap kunt schrijven voor de Bourgondiër.

Natuurlijke cadeau verpakking

cadeau-natuurlijke-verpakking

4. Zakelijk & strak

Type: Business type

 

Is de jarige die ene collega die altijd als laatste weggaat van kantoor? Dan zit hij of zij qua verpakking niet te wachten op teveel frutsels. Gebruik cadeaupapier met moderne lijnen of zonder patroon. Om je cadeauverpakking net dat beetje extra te geven maak je creatieve vouwen. Zo heb je een zakelijke verpakking die toch gaaf eruit ziet.

5. Een creatief feestje

Type: Creatief/Artistiek

 

Voor een creatieveling denk je “out of the giftbox”! Hoe maak je van jouw geschenk een kuntswerk? Door het een 3D effect te geven met creatieve vouwen of knutseltoevoegingen. Ook is het heel gaaf om doorzichtig folie over gewoon cadeaupapier te pakken en confetti ertussen te plaatsen. Heb je meer inspiratie nodig? Bekijk nog meer tips en ideeën over hoe je een cadeau creatief inpakt.

Creatieve cadeau verpakking

cadeauverpakking-creatief

6. Een stijlvol cadeau

Type: Fashionista

 

Is je zusje jarig en is zij een echte fashionista? Kies dan voor typische kleuren die momenteel in de mode zijn en mooie kleurcombinaties. Ga voor een prachtig printje of combineer glimmende effen kleuren. Gebruik glitters en de mooiste lintjes. Extra tip: Strik een indrukwekkend lint om je cadeauverpakking helemaal af te maken.

Cadeau verpakking voor een fashionista

cadeauverpaking-fashionista-1

7. Een simpele verpakking

Type: Intellectueel

 

Net als de business type is een simpele cadeauverpakking voldoende voor het intellectuele type. Pak strakke kleuren cadeaupapier erbij, zonder sierlijke patronen en eventueel dunne lintjes om het geschenk af te maken.

Eenvoudige cadeau verpakking

cadeauverpakking-simpel

8. Een entertainend cadeau

Type: Muziek/Film

 

Praat die ene vriend(in) van je alleen maar over zijn gitaar en nieuwe akkoorden? Of is hij of zij altijd op de hoogte van de nieuwste films die uitkomen? Bij deze vriend(in) weet je wel in welke hoek je een cadeau zoekt. Hoe pakken we het cadeautje in? Gebruik voor de muziekliefhebber bladmuziek (of maak zelf een mooie tekening van muzieknoten) als cadeaupapier. Hebben jouw ouders nog oude filmrolletjes liggen? Plak dit op het cadeau en je hebt het filmthema te pakken.

Muziek cadeauverpakking

cadeauverpakking-muziek

9. Speels en trending

Type: PC & Gadget Gek

 

De gadget freak herkent ook zijn cadeau meteen aan de verpakking, want ook voor deze jarige job is een leuke creatie te maken. Hoe? Door bijvoorbeeld de favoriete game console, spel of gadget te verwerken in de verpakking. Wat ook erg leuk is om van het cadeau een spelletje te maken, door een mini zoektocht eraan te verbinden of het cadeau te verstoppen in een ander cadeau.

10. Een wereldse uitstraling

Type: Reiziger

 

Stel jouw vriendin is altijd bezig om haar volgende reis te plannen en je hebt een tof cadeau gevonden. Om het cadeautje passend in te pakken gebruik je oude wereldkaarten of kenmerken van het betreffende land waar de volgende reis heengaat. Extra tip: Vouw een vliegtuigje en plak deze op het cadeau.

11. Landelijk en knus

Type: woon- en thuistype

Heb je een knus geschenk gevonden voor de thuistype? Hierbij hoort ook de landelijke stijl waar we het al eerder over hebben gehad. Verder zijn ook mooie printjes heel geschikt voor dit karakter. Gebruik een touwtje in plaats van een lintje, voeg veertjes, papieren bloemetjes of vlindertjes toe en gebruik labeltjes om persoonlijke tekstjes toe te voegen.

 

Dit is een gastblog van creatievecadeautips.nl! Op deze website vind je allerlei mooie manieren om het cadeau perfect te presenteren. Dit is erg handig, aangezien de presentatie van je cadeau een essentieel onderdeel is van het succes dat je ermee behaalt bij de ontvanger. Succes ermee.

 

Cadeau Consultant.

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Cart