10 weetjes over Valentijnsdag

Weetjes over Valentijnsdag zijn natuurlijk altijd goed voor je algemene kennis, maar ook bruikbaar om in jouw Valentijnscadeau van dit jaar te verwerken. Dat kan zijn door middel van een quote op een liefdeskaart, maar je kunt een aantal weetjes ook visueel maken en geven aan jouw geliefde!

Hieronder volgen opgesomd een aantal interessante weetjes.

Wist je dat..

 1. Het tijdens Valentijn geoorloofd is om naast het achterlaten van een roos ook een enkele handsschoen te gebruiken.

Assepoester zal trots op je zijn dat je een handschoen (op straat) achterlaat met je telefoon nummer erin verstopt. Aan een losse handschoen hebben jullie beide namelijk alleen iets aan wanneer je samen afspreekt!

 1. Vanaf de 18e eeuw er (standaard) Valentijnskaarten worden verstuurd, maar dat men hiervoor handgeschreven liefdesbrieven aan elkaar gaf.

Ga eens ‘oldschool’ en laat je mobiel voor deze keer in je zak. Pak in plaats daarvan pen en papier om een (corny) liefdesbrief te schrijven!

 1. Meer dan 75% van alle verkochte bloemen tijdens Valentijn door mannen zijn gekocht.

Het standaard Valentijnscadeau voor haar; bloemen. Mannen, natuurlijk zijn bloemen een garantie voor succes, maar scoor dit jaar eens punten met een spannende activiteit of een betekenisvol cadeau. Vrouwen, zet die mannen maar eens aan het werk op zoek naar een origineel cadeau!

 1. Chocolade geven tijdens Valentijnsdag zijn oorsprong vindt in het advies van artsen om chocolade te eten tegen liefdesverdriet. In de Verenigde Staten worden jaarlijks bijna 40 miljoen dozen met deze bruine (of witte) zoetigheid verkocht!

Ben je op zoek naar die nieuwe liefde of wil je jouw ex graag terug. Je kunt makkelijk een opening forceren door een lekkere reep chocola te geven in combinatie deze anekdote!

 1. Het wetenschappelijk bewezen is dat zoenen goed is voor je weerstand, gebit, tandvlees en stress niveau!

Zijn al je openingszinnen inmiddels uitgewerkt? Je kunt altijd nog de wetenschap citeren om eens lekker te gaan lebberen. Want er zijn namelijk nóg meer redenen waarom zoenen goed voor je is.. 😉

 

10 weetjes over valentijn
75% van de mannen ‘verrassen’ hun vrouw met bloemen

 

 1. Het soort vogel dat een vrouw gedurende Valentijnsdag als eerste te zien krijgt voorspelt wat voor soort man zij uiteindelijk mee zal eindigen..

Ja, de term ‘lovebirds’ moet natuurlijk wel een betekenis hebben tijdens het vieren van de liefde! Vrouwen let goed op welke vogel jij als eerste ziet, het kan van belang zijn voor je toekomst.

 • Zie je een spreeuw, dan eindig je helaas niet met een rijke man.
 • Zie je een Distelvink, dan is het een blijvertje. Je man wordt miljonair.
 • Een merel voorspelt dat je man een priester, dominee of Jehova getuige in zich heeft schuilen.
 • Een kruisbek voorziet een twistzieke man.
 • Een roodborstje vertelt je dat je een man aan de haak hebt geslagen die misdaad wilt bestrijden.
 • Indien je als laatste een uil of helemaal geen vogel buiten ziet, ga dan maar snel afbeeldingen googlen naar een (andere) vogel. Want anders eindig je met helemaal geen man..

Indien je als man nog geen idee wat voor soort kaart of cadeau je wilt geven, kun je het lot dus een beetje helpen door de vogel op de kaart af te drukken die je vrouwtje succes zal voorspellen.

 1. 15% van de vrouwen in de Verenigde Staten bloemen naar zichzelf stuurt op de dag van Valentijn.

Dit opvallende gegeven geeft reden voor een aantal conclusies. 1, Amerikanen en in (misschien) in het speciaal Amerikaanse vrouwen zijn compleet gek. Maar belangrijker is 2, vrouwen hebben graag een Valentijn. En 3, ze vinden werkelijk alles beter dan niets ontvangen. Vandaar dat ze zichzelf maar iets sturen. Mannen, koop desnoods voor een wildvreemde vrouw een bos bloemen en gok op het feit dat ze niet al stiekem een bos voor zichzelf hebben gekocht.

 1. Over de hele wereld meer dan 200.000 huwelijksaanzoeken worden gedaan tijdens Valentijnsdag.

Ook al wil je nog even wachten met een huwelijksaanzoek, is het misschien een leuk idee om van dit gegeven gebruik te maken een (nep) ring als ‘voor’ verloving te geven. Spreek je intentie uit om voor altijd bij elkaar te blijven!

 1. Er in Februari de meeste condooms worden verkocht.

Hoewel de meeste tips erop zijn gericht om origineel te zijn, kan je dit gegeven als man in je voordeel gebruiken om toch maar eens met de massa mee te gaan. Seks en liefde zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Zo ook met Valentijn. De vrouwen mogen natuurlijk ook hierin initiatief nemen, zeker ook met het kopen van condooms.. In Maart worden namelijk de meeste zwangerschapstesten verkocht. 😉

 1. 85% van de Valentijnscadeaus door vrouwen worden aangeschaft.

Een Valentijnscadeau voor hem is dus populair. Maar desalniettemin: mannen, kom in actie! En nog belangrijker, vrouwen waardeer het als jouw mannetje wél iets voor je heeft gedaan.

Valentijnsdag Weetjes

Tot zover 10 leuke en/of grappige weetjes over Valentijnsdag. Weet jij er nog meer? Of heb je wel eens gebruik gemaakt van deze weetjes bij het samenstellen van je cadeau? Wij zijn heel benieuwd. Laat het weten in de comments 😊.

0

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close Cart